„Враца Велообщество“ с инициативи за колоездачите

 

„Враца Велообщество“ със събития, насочени към обучението на колоездачите. Изготвят се нови маршрути за всички велосипедисти.

В рамките на превантивната кампания на местната администрация, насочена към преминаващите през пешеходната зона колоездачи, клуб „Враца Велообщество“ предлага алтернатива на всички любители на велосипедите.

Първото предизвикателство за байкърите от града е на 12 август – Международният ден на младежта, когато ще се проведе курс и състезание по приложно колоездене. Предвижда се събитието да се проведе на картинг пистата, където инспектор от Съюз на българските автомобилисти ще запознае децата с правилника за движение по пътищата, пътните знаци и правилното управление на велосипед.

На 15 и 16 август, от местния клуб организират байк училище за планинско колоездене, с участието на лицензиран треньор от Националната спортна академия. Трасето за велосипедистите преминава около язовир „Дъбника“ и продължава през село Костелево, Ботев път и врачанските лозя.

Кулминация на вело-събитията през месец август е състезанието по планинско колоездене, което ще се проведе на 23 август.

Основната цел на предвидените инициативи от клуб „Враца Велообщество“ е да бъде предложена алтернатива на велосипедистите, които преминават през Централната пешеходна зона. Към момента се изготвят и допълнителни маршрути в града за младите колоездачи.