Покана за участие в обществена консултация във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „Синя зона“ – гр. Враца

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 Община Враца уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица за организиране на обществена консултация във връзка с приемане на  Наредба за изменение и допълнение на Наредба за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „Синя зона“ – гр. Враца.

С предлаганото изменение на Наредбата се предвижда актуализация на част от цените, свързани с режима на платено паркиране - „Служебен абонамент“, преференциално паркиране по местодомуване, както и на цената за прилагане на принудителните административни мярки - репатриране на неправилно паркирали превозни средства и блокиране с техническо средство („скоба”).

Предвижда се също така и въвеждането на нови услуги за платено паркиране,  даващи възможност на водачите за неограничено паркиране в часовия диапазон на работното време на зоната за платено паркиране – „Синя зона“, чрез закупуването на  седмичен, месечен или годишен абонамент, за услугата, предлагана от общинското предприятие, както и уеднаквяване на цените за платено паркиране в града след отпадане на втора ценова зона за платено паркиране.

Обществената консултация ще се проведе на 16 юли 2024 г., от 17.00ч., в Конферентната зала на Общински съвет-Враца.

На основание чл. 26, ал. 3 от Закона за нормативните актове на интернет страницата на Община Враца е публикуван проектът, придружен с мотиви за неговото приемане.

Предложения и становища могат да бъдат направени на e-mail: obshtinavr@b-trust.org или подавани в писмен вид в Центъра за административно обслужване  на  Община Враца.

 

 

С уважение,

КАЛИН КАМЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ВРАЦА