Почитаме паметта на Св. Софроний Врачански

 

С поетична композиция и водосвет-молебен във Враца бе отбелязана 284-та годишнина от рождението на Св. Софроний Врачански.

Кметът Калин Каменов заяви, че Небесният покровител на Враца е пример за подражание. “Днес почитаме паметта на Софроний Врачански - личност, отдала живота си в името на развитието на своята епархия. Делото му трябва да бъде пример за всеки от нас. Ако искаме да бъдем негови достойни наследници трябва да сме единни и да научим децата си, че няма нищо по-смислено от това да правиш добро. Аз вярвам, че заедно можем! Честит празник!”- каза още кметът Калин Каменов.

В чест на Небесния закрилник на града бе отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

В знак на признателност, пред паметника на Св. Софроний Врачански, бяха поднесени венци и цветя.

На събитието присъстваха още: председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов и общинския съветник Тонка Милева, заместник областният управител Милчо Стефанов, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Цветан Стойчков, директорът на НУ “Св.Софроний Врачански” - Антоанета Сиракова, общественици и граждани.