Продължава отстраняването на щетите във Враца, поривите на вятъра вече са над 140 км/ч

 

Екипите на БКС и Пожарна безопасност продължават да отстраняват щетите, нанесени от ураганния вятър. В съвместната акция се включиха и 30 служещи от Военно формирование 54 990 – Враца. Приоритетно се премахват паднали или изкоренени дървета, надвиснали покривни конструкции, керемиди и предмети, които застрашават живота и здравето на преминаващите.

Поривите на вятъра отново са с голям интензитет и скорост над 130 км/ч. В местната администрация са получени десетки сигнали за паднали дървета, външни изолации на жилищни сгради, стълбове на уличното осветление, пътни знаци, прекъснати електропроводници и елементи от инфраструктурата.

В част от населените места на Враца и кварталите има периодично прекъсване на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното дружество продължават работа.

Припомняме, че по предложение на Кризисния щаб към Община Враца 19 януари е обявен за неучебен. Призоваваме гражданите да се придвижват с повишено внимание, а ако е възможно – да ограничат излизането извън домовете си.

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха червен код във Враца за много опасно време. В края на деня и на 20 януари се очакват значителни валежи от дъжд.

Сигнали могат да бъдат подавани на: 0885 118 857.