Отличиха топ спортистите на Враца

 

На официална церемония бяха отличени най-добрите спортисти на Враца за 2020 година. “Образованието и спорта са ключът към развитието ни като нация. Когато имаш и условия за тренировки, тогава е още по-лесно и мотивиращо. Пожелавам на всички спортисти да бъдат здрави и да постигат още повече успехи. Ние с моя екип ще сме зад вас и заедно ще продължим да модернизираме спортната инфраструктура, защото това е наш приоритет!” - каза кметът Калин Каменов в рамките на събитието.

За трета поредна година, спортист №1 на Община Враца е младият състезател от спортен клуб „Ботев 93“ – Кирил Милов. Борецът завоюва 8 място в Европейското първенство и грабна златото в Държавното лично първенство и Държавния личен и отборен шампионат. Отличието на Кирил Милов връчи кметът Калин Каменов.

В топ 3 на спортистите тази година се наредиха съотборниците Стоян Кубратов и Светослав Николов от СК „Ботев 93“, с треньори Ангел Петров и Димитър Найденов.

Сред отличените състезатели на Враца са:

Спортист №4– Михаил Велчовски от СК „Победа“, с треньор Венелин Янков;

Спортист №5 – Николай Вичев – СК „Ботев 93“, с треньор Николай Каменов;

Спортист №6 – Искрен Иванов – Атлетически клуб „Враца“, с треньор Альоша Велков;

Спортист №7 – Боян Костов – Атлетически клуб „Враца“, с треньор Альоша Велков;

Спортист №8 – Мариян Маринов – СК „Ботев 93“, с треньор Димитър Найденов;

Спортист №9 – Пламен Петков – СК по лека атлетика, с треньор Ивайло Младенов;

Спортист №10 – Явор Антонов – Спортно-технически моделен клуб, с треньор Дамян Петров;

В рамките на тазгодишните награди, бяха отличени и състезатели в следните категории:

”Треньор на 2020 година“ – Юлиян Георгиев – СК по борба „Ботев 93“;

”Най-добър отбор“ – СК по плувни спортове „Ботев – 2000“ – жени, с треньор Венетка Начева;

”Футболист на годината“ – вратарят на Ботев Враца – Красимир Костов;

”Най-перспективен състезател“ – Калоян Иванов – СК по борба „Ботев 93“;

Имената на най-добрите спортисти на Враца бяха определени от комисия в състав: заместник-кметът Александър Владимиров – председател и членове – председателят на ПК по спорт Ангел Иванов, Мария Георгиева – младши експерт в спортното министерство, Маринела Петрова – експерт от местната администрация, спортните журналисти – Георги Петров, Иван Въжаров и Емил Дамянов, както и организатора „Спортни дейности“ – Калин Григоров.

В тазгодишните номинации за „Спортист на годината“ се включиха 14 клуба, с номинации за 36 спортисти в индивидуалните спортове, както и за 2 отбора, 5-ма треньори и 9 перспективни млади състезатели.