Няма пострадали при инцидента с камион на БКС

 

Причината за инцидента със сметосъбиращия камион на БКС е невъзможност на водача да маневрира по ул. „Вратица“ в село Згориград, заради паркирали автомобили. При опит да заобиколи превозните средства, тежкотоварният камион пропада. Служителите на предприятието не са пострадали, а в момента специализирана техника започва изваждането на сметосъбиращата машина.

Заради лошото експлоатационно състояние на улица „Вратица“ е извършен оглед от експерти в местната администрация, като за участъка в непосредствена близост до църквата има подаден проект към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. След осигуряване на необходимите средства, ще стартират и дейностите по изграждане на подпорна стена. Успоредно с това ще бъде извършено повторно обследване на останалата част от пътя и ще бъдат предвидени средства за укрепването на улицата в този район.

Кметът на Згориград Асен Петров коментира, че през последните няколко години на улицата е полагана фракция и трошен камък, за да бъдат възстановени участъци в изключително лошо състояние.