Панорама на спорта за първи път във Враца

 

За първи път във Враца на 26 септември /събота/, от 10.00 часа, на площад „Христо Ботев“, ще се проведе Панорама на спорта. Събитието се организира от местната администрация и целта на проявата е спортните клубове от Враца да представят дейността си, да популяризират своята дисциплина, като по този начин повече жители на града ще имат възможност да изберат подходящ за тях, и своите деца спорт.

Участие в първата Панорама на спорта ще вземат 13 клуба. В рамките на спортното изложение ще се проведат атрактивни демонстрации на всяка от представените дисциплини.

Жителите и гостите на града ще могат да видят изпълнения на: СК „Ритъм“ - художествена и естетическа гимнастика, ПФК „Ботев Враца“, СК „Враца Велообщество“ - колоездене, СК „Бобата“ – тенис на маса, Туристическо дружество „Враца“ - делтапланеризъм, СТМК „Враца“ -автомоделни спортове, Баскетболен клуб „Ботев 2012”, Волейболен клуб „Ботев”, Клуб по спортни танци „Харизма тийм” към Военен клуб-Враца, Клуб по борба „Ботев 93”, СК „Победа” - кик бокс, СК по шахмат „Враца”.

Събитието е част от Европейската седмица на спорта #BeActive, която се провежда за 6-та поредна година. Инициативата е на Европейската комисия, целяща да насърчи физическата активност. Всяка година #BeActive се провежда между 23 и 30 септември, а организатор за България е Министерството на младежта и спорта.