Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.11.2009
Временно изпълняващият длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева подписа днес договор за изпълнението на проект „Обществена трапезария”

Изпълнението на проекта ще осигури храна за обяд на 109 възрастни, социално слаби и самотно живеещи граждани на Враца за период от четири зимни месеца от декември до март 2009/2010 г. включително. Финансиранто на проекта на стойност близо 20 000 лв. е осигурено от Министерството на труда и социалната политика – фонд „Социално подпомагане”.

По същата програма Община Враца има още един одобрен проект в партньорство със Сдружение за обществено полезна дейност за подкрепа на лица с интелектуални затруднения "Зорница". Вторият проект също обхваща 109 бенефициенти и ще се изпълнява на същата стойност от 20 000 лв.

Задълженията на изпълнителя на двата договора е да осигури разнообразно седмично меню и диетично хранене за всеки работен ден до края на март. Стойността на дневното меню ще бъде 2.20 лв., в което са включени супа, основно ястие и хляб. Програмата ще се изпълнява от общинското звено „Диетично хранене”.

До края на ноември комисия с представители на Община Враца и регионалната структура на министерсвото ще определи бенефициентите, съгласно изискванията на програмата.

П. Ганчовска