Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.11.2009
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и ипълняващиятдлъжносттакмет на община Враца Светла Кръстева бяха гости на първото заседание на Областния съвет по тристранно сътрудничество

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и ипълняващиятдлъжносттакмет на община Враца Светла Кръстева бяха гости на първото заседание на Областния съвет по тристранно сътрудничество

Председател на областния консултативен орган е заместник-областният управител Цветелина Теофилова, която в духа на правителствената политика за връщане към масата за диалог обнови и разшири състава на Областния съвет. На първото заседание бяха уточнени и правилата за работа на Съвета за тристранно сътрудничество. Министър Младенов заяви, че във всички министерства вече са създедени отраслови и браншови съвети, а задачата на областните комисии е държавните структури по места да информират Областния управител за проблемите и свършената работа. От друга страна представителите на синдикатите и работодателите могат да задават въпроси към държавните структури и контролните институции и заедно да търсят решения.

На срещата присъстваха представители на Бюрата по труда, Агенцията за социално подпомагане, НОИ, КНСБ, КТ „Подкрепа”, ТПП-Враца, Съюза на инвалидите и др. Пред тях министър Младенов обяви, че се подготвят промени в законите за социално подпомагане и за хората с уврежадния, които ще засилят контрола върху отпускането на средствата за подпомагане. Той запозна също така участниците в срещата с възможностите за кандидатстване по ОП „Развитие на човешките ресусри” и промените, свързани със засилване контрола на достъпа до социално подпомагане. Незаетите свободни работни места за октомври, обявени от бизнеса са 5 000, заяви министър Младенов като представи политиката на пазара на труда на МТСП, насочена към квалификация и преквалификация.

По-късно министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов се срещна с пенсионери от Дом за възрастни хора „Зора” във Враца. В разговор те споделиха конкретни проблеми и радостта си, че министър Младенов ги посещава, за да се запознае с условията, в които живеят и с персонала, който се грижи за тях. Той им пожела здраве и отговори на конкретни въпроси, свързани с пенсиите и нуждата от медицинска грижа. Капацитетът на Дома е 50 места.

П. Ганчовска