Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.10.2009
Изпълняващият длъжността кмет Светла Кръстева откри столовата на СОУ "Никола Войводов”

Изпълняващият длъжността кмет Светла Кръстева откри столовата на СОУ "Никола Войводов”

     Събитието уважиха зам.-кмета по образование Силвия Драйчева, зам.-кмета по здравеопазване д-р Слави Георгиев, представители на отдел „Образование” към община Враца, родители и учители. По думите на изпълняващия длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева, ремонтът на столовите е част от социалната програма на община Враца.

     В словото си Светла Кръстева заяви, че общината се стреми да осигури пълноценно и качествено обучение на децата, които живеят на територията на Враца. В тази връзка здравословното и разнообразно хранене е само малка част от изискванията, които трябва да се покрият, за да се осигури необходимия комфорт в училище, който да отговаря на всички европейски стандарти. Минути по-късно Светла Кръстева преряза лентата на обновената столова, а след това сервира и първия вкусен обяд на малката първокласничката Мария.

  

     Новооткритата училищна столова ще осигури топла храна за всички възпитаници на училището. От утре там могат да се хранят всички ученици след предварителна заявка.

     Ремонтът на кухненското помещение и салона за хранене е извършен в края на миналата година със средствата, които Община Враца получи по Програмата за оптимизация на училищната мрежа.

     Ремонт на столови са извършени в шест училища на територията на община Враца - село Тишевица, село Девене, село Баница; училище "Никола Войводов" - Враца; училище "Св. Св. Кирил и Методий"- Враца и училище "Васил Левски" - Враца.

Н. Божилова