Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.10.2009
Временно изпълняващият длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева инициира организирането на тристранна среща между Община Враца, Социално подпомагане и Областна управа

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева инициира организирането на тристранна среща между Община Враца, Социално подпомагане и Областна управа

            Бъдещата среща ще бъде посветена на темата за проблемите на инвалидите във Враца и възможностите за тяхното разрешаване. Представители на трите институции присъстваха на среща, организирана от клуба на Инвалида.

            Хората със специални нужди имаха възможността да зададат конкретни въпроси към временно изпълняващият длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева. На първо място инвалидите подчертаха все още срещат огромни препятствия, свързани с достъпността до всички обществени обекти. В тази посока от съюза поискаха, когато общината отдава паркинги на концесии, да залага в квотите задължителен процент паркоместа за инвалиди. Хората с увреждания настояват и за по-строг контрол по паркингите за това кой спира на отредените за тях места. По техни наблюдения непрекъснато се злоупотребява с това право. Освен това по норматив паркомястото трябва да е с широчина място и половина спрямо стандартното, за да може да се качва инвалидна количка в превозното средство. Това също не се спазва.

            Инвалидите поискаха да си осигури достъп до тролейбусната мрежа. Те благодариха на Община Враца за осигурената привилегия да пътуват с цена на билет едва 30 стотинки, но качването в превозното средство е затруднено.

            Съюза на инвалидите благодари за отделеното внимание и благодари Община Враца за оказаното съдействие в разрешаването на различни проблеми.

                Наталия Божилова