Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.09.2009
Кметът на община Враца беше гост на празника на детска ясла №5 "Българчета"

Кметът на община Враца беше гост на празника на детска ясла №5 "Българчета"

            С песни, танци и игри малчуганите от детска ясла №5 “Българчета” отпразнуваха успешното приключване на проекта “Сред красота и чистота играят весели деца”. Проектът стартира през месец май 2008 година, а стойността му е 2 990 лева. Средствата бяха осигурени от програма ПУДОС по национална кампания “За чиста околна среда”. Преди две години детска ясла “Българчета” бе с доста неугледен вид, въпреки, че се намира в центъра на Враца. “Сега вече можем да се похвалим, че разполагаме може би с най-добрата база в града”, каза пред децата, родители и гости директорката на детското заведение Ваня Заркова.

            По проекта бяха закупени и монтирани пейки и стойки за люлки, кошчета за отпадъци в двора. Изсъхналите храсти, вече са заменени с нови, а персоналът се е погрижил оградата и символите на всяка една от групите в яслата да бъдат пребоядисани. На мястото на изсъхнало дърво е изграден алпинеум.

            Да поздравят малчуганите и техните преподаватели бяха дошли: временно изпълняващ длъжността кмет на Община Враца Светла Кръстева, Областният управител Пепа Владимирова, представители на клуб “Приятели на Врачански Балкан”, както и представители партньорите по проекта: РИОСВ, филиал към Медицински университет в София, Регионален инспекторат по образованието, в. “Враца днес”, децата от Дом майка и дете, директори на детски заведения, както и много родители и приятели. Временно изпълняващ длъжността кмет на Община Враца Светла Кръстева подари на обновената ясла живо цвете като пожелана малчуганите да се научат от малки да отглеждат обичат живата природа .

            Като председател на клуб “Приятели на врачански Балкан” Тони Милева също поздрави малчуганите и персонала на детското заведение.

            Поздравителен адрес и игри с екологична насоченост децата от ясла №5 “Българчета” получиха от партньорите си по проекта РИОСВ. За всичките 125 деца, които посещават ясла №5 “Българчета” областният управител Пепа Владимирова подари плодове. Временно изпълняващ длъжността кмет на Община Враца Светла Кръстева не забрави и гостите от дом “Майка и дете”. Тя зарадва малчуганите с лакомства.

                Н. Божилова