Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
14.03.2020
Инспекторатът и полицията с масови проверки за спазването на предприетите мерки от местната администрация

Инспекторатът и полицията с масови проверки за спазването на предприетите мерки от местната администрация

    Екипи на звено „Инспекторат“, съвместно със служители на полицията в града, Регионалната здравна инспекция и Областна дирекция по безопасност на храните извършват проверки на територията на цялата община за спазването на предприетите противоепидемични мерки от Общинския кризисен щаб. Инспектират се ресторанти, барове, питейни заведения, сладкарници, дискотеки, заведения за бързо хранене и др., като на собствениците се връчват заповедите на министъра на здравеопазването и на кмета Калин Каменов за преустановяване на дейността на обектите. Раздават се и информационни материали с превантивни мерки срещу заразяване с Коронавирус. Към момента никой от проверените не е нарушил разпорежданията.
    С предприетите мерки се запознават и собствениците на търговски обекти, като същите се задължават да спазват санитарно-хигиенните изисквания.
    Проверките ще продължат, като нарушителите ще бъдат санкционирани, съгласно разпоредбите на действащата нормативна уредба.
    Припомняме, че съгласно решението на министерство на здравеопазването и Общинския кризисен щаб се преустановяват посещенията в ресторанти, дискотеки, барове, увеселителни и игрални зали, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и големи търговски центрове – тип МОЛ, с ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА – банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. НА РЕСТОРАНТИТЕ И ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА БЪРЗО ОБСЛУЖВАНЕ СЕ РАЗРЕШАВАТ доставки на адрес, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. ВСИЧКИ ТЪРГОВСКИ ДЕЙНОСТИ, НЕУПОМЕНАТИ по-горе, ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ФУНКЦИОНИРАТ по досегашния ред и при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

 
    Сигнали за нередности могат да бъдат подавани на:
- Регионална здравна инспекция – 0879 144 830
- Областен съвет по сигурност - 0884 115 313
- Общински съвет за сигурност – 0885 118 857

След 17:00 часа на 14.03.2020 г. на тел. 112 можете да задавате въпроси, свързани с прилагането на ограничителните мерки, въведени във връзка с извънредното положение в страната.