Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.02.2020
25-метрово българско знаме и народни хора за 3 март във Враца

    С празнично шествие, водено от 25-метрово българско знаме, ще бъде дадено началото на отбелязването на Националния празник на България - 3 март. По традиция, трикольорът ще бъде носен от ученици-отличници, спортисти, танцьори, както и официални лица.
    Пъстрата колона ще тръгне в 10:30 часа от пространството пред „Тракийска принцеса” и ще премине по булевард „Никола Войводов”, ул. „Лукашов” и площад „Христо Ботев”.
    В 11:00 ч. на централния площад ще започне официалната церемония по издигане на българския флаг, в която участие ще вземат военнослужещи от Военно формирование  54 990 – Враца, Негово високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий и свещенослужители от Врачанска Митрополия, средношколски хор при СУ „Отец Паисий”, актрисата от Драматично-кукления театър – Враца - Цветана Горкиева и първокласничката от СУ „Христо Ботев“ – Ивайла Каменова.
    Поздрав към присъстващите ще поднесе кметът на Община Враца - Калин Каменов.
    След края на тържествения ритуал, пъстро българско хоро ще се извие на централния площад, под звучните песни на Радостина Димова и Румен Иванов от дует „Пирин”.