Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
31.10.2019
Мария Попова изпрати поздравителни адреси за Деня на народните будители

Мария Попова изпрати поздравителни адреси за Деня на народните будители

По повод един от най-важните и големи празници на българския дух 1 ноември – Ден на народните будители, временно изпълняващият длъжността кмет - Мария Попова, отправи приветствие към представителите на културни, образователни и духовни институции и организации в Община Враца.

Поздравителни адреси получиха 19 училища, 16 детски градини, 21 читалища, академичната общност на филиалите към висшите учебни заведения в града, Регионална библиотека „Христо Ботев“, Регионално управление на образованието, Център за подкрепа на личностното развитие „Център за работа с деца“ и Център за специална образователна подкрепа „Д-р Петър Берон”.

„Днес се взираме в миналото… Търсим тях- будителите, онези най- първите, за да пренесем в днешния ден посланията им за свобода, просвета и култура. В тъмните страници от историята именно те са осъзнали, че само просветен народ, който е прогледнал духовно, може да вземе в ръце съдбата си. Нека помним и обичаме будителите от миналото, но да намерим и съвременни такива,които да следваме и подкрепяме!

Уважаеми учители, културни и просветни дейци - съвременни будители на България,

          Уверена съм във възможностите Ви да предавате на младите вярата, да ги учите на ценностите, които осмислят човешкия живот, да им показвате правилната посока за професионалното и нравственото им израстване. Пазете и надграждайте делото на българските просветители, духовници и борци за свобода, за да растат горди децата ни, за да я има България! Честит празник!“ - се казва в поздравителния адрес.