Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.10.2019
Над 250 изпълнители се изявиха на юбилейно 20-то издание на фестивала „Мара Врачанка“

Над 250 изпълнители се изявиха на юбилейно 20-то издание на фестивала „Мара Врачанка“

         Юбилейното 20-то издание на Празника „Мара Врачанка“ събра над 250 любители на старата градска песен. Фестивалът беше открит от Мария Попова, изпълняващ функциите на кмет на Община Враца. „За 20 пореден път, през месец октомври, Враца е огласена от прекрасните стари градски песни. Пожелавам на всички участници да продължават да вдъхновяват с красивите текстове и изпълнения и да предават неувяхващото българско музикално изкуство на идните поколения!“ – каза при откриването на музикалния форум Мария Попова.

В рамките на фестивала на сцената в Градската концертна зала се изявиха изпълнители от над 20 населени места от страната, както за първи път в културната проява се включиха групи и индивидуални изпълнители от Шумен, Ветово, обл. Русе, Славяново, обл. Плевен, Севлиево и Дряново.

В концертната програма ще прозвучат над 80 шлагери, изпълнени от вокални групи, дуети и индивидуални участници.

Изпълненията ще бъдат оценявани от жури в състав: председател-певицата и водеща на предаване за стари градски песни - Бони Милчева и членове – диригентите Томислав Аспарухов и Димитър Панов.

Ще бъдат присъдени награди в три категории - за група, дует или трио и за индивидуален участник, като призьорите освен диплом ще получат и специален плакет за 20 годишнината на празника.

Традиционният фестивал „Мара Врачанка“ се организира и финансира от Община Враца.