Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.08.2019
Обучение по готварство обедини потребители по проект “Топъл обяд“

Обучение по готварство обедини потребители по проект “Топъл обяд“

Курс по готварство преминаха потребителите по проект „Топъл обяд 2016“. Обучението се проведе в сградата на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство /ПГТР/ и постави акцент върху придобиването на нови знания и умения от участниците в областта на кулинарията.

В рамките на мероприятието, присъстващите бяха запознати със специфични техники на готварството и приготвиха различни сладкарски изделия, с помощта на техния ментор. Гост на събитието бе и кметът на Община Враца Калин Каменов, който поздрави участниците и се включи активно в изработката на специалитетите.

След приключване на курса потребителите получиха грамоти за участие.

 

Обучението по готварство е част от представянето на проект „Топъл обяд 2016“ за Община Враца пред Европейска комисия, за целта на която ще бъде заснет кратък филм.

Инициативата се извършва във връзка с предоставянето на съпътстващи мерки по проект „Топъл обяд 2016“, Операция тип 3 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ към Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Срокът за изпълнение на проекта е до 31.12.2019 г.