Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.08.2019
Калин Каменов откри фолклорния празник „Бели нощи“ в с. Бели извор

Калин Каменов откри фолклорния празник „Бели нощи“ в с. Бели извор

„На днешния голям християнски празник – Голяма Богородица Ви пожелавам да бъдете здрави, да не спирате да мечтаете и да вярвате в доброто, защото това е и посланието на този ден. Още по-хубаво е, че днес сте тук, с вашите семейства и приятели, заедно да празнуваме поредното издание на фолклорния фестивал „Бели нощи“. Забавлявайте се от сърце и честит празник!“ – с тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов откри традиционния празник в село Бели Извор.

Приветствие към присъстващите отправи и кметът на селото домакин  - Кирил Илиев.

Празничната програма продължи с концерт на оркестър „Пловдив“, с който бе дадено началото на тридневните празници в населеното място.

 

В петък, на откритата сцена пред обновената сграда на читалището в центъра на селото, ще се изявят танцов състав „Чомстил“  и възпитаници на ОУ „Христо Ботев“ от с. Търнава. Богата програма са подготвили и самодейците от читалищата в кв. „Бистрец“ и селата Девене и Паволче.

Празникът „Бели нощи 2019“ ще завърши в събота - 17 август с изпълнение на танцови състави и вокални групи от НЧ „Бъдеще 1926“ от  село Бели Извор и с концерт на фолклорния певец Светлин Миланов.