Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.06.2019
Враца е сцена на хип-хопа и графитите

Враца е сцена на хип-хопа и графитите

За трета поредна година, Враца е домакин на хип-хоп фестивала „Rockin’ the Walls’’. Събитието се провежда на откритата сцена в парк „Дъбника“, като в него участват редица известни български хип-хоп изпълнители.

Гост на събитието бе кмета Калин Каменов, който получи книга за популярния графити-майстор - Nasimo.

Програмата продължи с концерт, в който ще се включат: DJ Unkle Billy и Julydrummer, Секта, 5 O’clock, Прим & Nerve, N. Kotich, Gerata & NRGD, MD Beddah, Shumery Tribe, True Soul Nation и други.

 

В тазгодишното издание на „Rockin’ the Walls’’ графити-майсторът – Светозар Янков – Sve, рисува стенопис на част от сградата на СУ „Никола Войводов“, чиито основен акцент е образованието и науката. Младият художник заяви, че графитът ще бъде готов до няколко дни, а идеята е да се покаже, че изразът „Книгата е прозорец към света“, не е клише. „Творбата върху фасадата представя търсещо знанието момиче, което е заобиколено от книги“ – добави още Янков.

 

В рамките на фестивала, екипът на Превантивно-информационния център организира Благотворителен базар, като събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Даниел Маринов.

Събитието се организира с подкрепата на Община Враца и ПИЦ-Враца