Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
03.06.2009
Кметовете на градовете Враца и Вилньов льо Роа, Франция, инж. Тотю Младенов и Дидие Гонзалес подписаха споразумение за сътрудничество

Кметовете на градовете Враца и Вилньов льо Роа, Франция, инж. Тотю Младенов и Дидие Гонзалес подписаха споразумение за сътрудничество

     Споразумението беше сключено на 31 май 2009 г. във Френското посолство и е заверено с подписа на Н. Пр. Етиен дьо Понсен, посланик на Франция. Кметът на Вилньов льо Роа гостува в България по повод отбелязването на 133-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

 

 

Договор-оригинал

ДОГОВОР

за дългосрочно сътрудничество между побратимените градове Враца ¬Република България и Вилньов льо Роа ¬Република Франция

 

Днес, 31.05.2009 г. в гр. София, Посолството на Република Франция, се сключи договор за сътрудничество между кмета на Вилньов льо Роа, Република Франция - Дидие Гонзалес и кмета на Община Враца, Република България - инж. Тотю Младенов в областта на туризма, спорта, образованието, културата и бизнеса.

Договорът е по инициатива и благодарение на активното съдействие на Негово превъзходителство Посланика на Република Франция Етиен дьо Понсен.

 

Раздел 1

Страните се споразумяха да работят активно за:

Ø      Изграждане на ползотворни отношения между двата града за по-доброто опознаване на двата народа и утвърждаване ценностите на Европейския съюз.

Ø      Усгановяване сътрудничество между администрациите чрез обмяна на опит и оказване на методическа помощ между специалистите от административните структури

Ø      Разработване и осъществяване на съвместни проекти в областта на икономиката, образованието и културата, регионалния туризъм, спорта и други

Ø      Обмен на делегации, представляващи двата града.

 

Контактите на сътрудничество между градовете ще се осъществят както от администрациите на градовете, така и от различни предприятия и обществени организации.

 

Раздел 2

Всеки от градовете изцяло поема за своя сметка всички разходи по приема на официалните делегации на дружеските градове на своя територия.

 

Раздел 3

Срокът на дейност на настоящия договор започва да тече от момента на подписването му от страните и продължава до 1 януари 2011 година.

След изтичане на този срок договорът се подновява при отсъствие на несъгласие от двете страни.

Договорът е съставен в два еднакви екземпляра на български и на френски език и е заверен с подписа на Посланика на Република Франция М. Етиен дьо Понсен.

 

 Кмет на Вилньов льо Роа                   Кмет на Община Враца

Дидие Гонзалес                                инж. Тотю Младенов

депутат

 

 Етиен дьо Понсен

            Посланик на Република Франция