Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
03.06.2009
На тържествено заседание на Общински съвет – Враца по случай празника на града бяха връчени Наградите на Враца

На тържествено заседание на Общински съвет – Враца по случай празника на града бяха връчени Наградите на Враца

Със званието „Почетен гражданин” бяха удостоени проф. д-р на геологическите науки Ангел Кунов, майстор на спорта лекоатлетката Росица Стаменова, първият треньор по борба във Враца Петко Петков и комика Краси Радков.

Наградата на Враца за 2009 г. бе присъдена на врачанското читалище "Развитие" по случай 140-годишен юбилей. Кметът на Враца инж. Тотю Младенов приветства врачани с празника и накратко разказа за постигнатото в рамките на последната година.

Приветствия и благопожелания към Враца и врачани отправиха и официалните гости на тържествената сесия- делегациите от побратимените градове Суми - Украйна, Бор - Сърбия, Вилньов льо Роа - Франция, както и проф. Анджей Блахут, ректор на Университета за науки и изкуства „Станислав Сташиц” в Полша, Областният управител на Враца и областните управители на Нитра /Словения/ и Долж /Румъния/.

За празника на Враца официално бяха открити няколко обекта. Това са обновеният фонтан на централния площад "Христо Ботев", гама-камера в Междуобластния диспансер за онкологични заболявания и новопостроения Дом за социални услуги в село Паволче, в чието изграждане са вложени 400 хиляди лева, осигурени от Социално-инвестиционния фонд и Община Враца.

П. Ганчовска