Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
24.01.2019
Специализирана проверка не установи нарушения при ремонта на пешеходната зона

Специализирана проверка не установи нарушения при ремонта на пешеходната зона

            При специализирана проверка на експерти от Регионален отдел „Национален строителен контрол“ – Враца не бяха установени нарушения при извършването на реконструкцията на централната пешеходна зона в града.

            Инспекцията е във връзка с публикация в местен сайт, в която се поставя под съмнение качеството на положената настилка от екструдиран бетон.

            Инженерите към РДНСК – Северозападен район са проверили наличната документация по проекта на Община Враца и са извършили оглед на терен. В Констативния протокол от 23 януари 2019 година е посочено, че светлите петна, които са се образували върху настилката, са в резултат от естествените суровини, от които са изработени елементите. „Варовиковите изслоявания се дължат на използваната добавка за по-добра пластичност на бетона, като същите изчезват при подходяща температура и влажност на въздуха“ – се посочва в протокола. Експертите, както и производителят са категорични, че това е моментна химична реакция, която по никакъв начин не нарушава качеството на положената настилка.

            При извършен оглед на място е констатирано, че в участъците, където са поставени плочите, няма следи от изслояване. В заключението си експертите са категорични, че строителството е стартирало и се извършва законосъобразно, спазени са изискванията на Закона за устройство на територията и са представени декларации за експлоатационните показатели на вложените материали.