Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.12.2018
„Тролейбусен транспорт“ с допълнителни пунктове за издаване на преференциални карти за пенсионерите

На 31 декември 2018 година изтича срокът на картите за преференциално пътуване, издадени през 2016 и 2017 година. В тази връзка, дружеството „Тролейбусен транспорт“ е създало организация за допълнителни пунктове, където  да се издават подобни карти, като единият се намира на спирката на площад „Македония“, а другият е в стая №21 – в сградата на местната администрация. Условията за издаването на документа са непроменени, а срокът на новите карти е до 31 декември 2019 година.

 Община Враца припомня, че пенсионерите на възраст над 65г., с доходи по-ниски от две минимални пенсии, лицата в неравностойно положение, както и всички граждани над 75-годишна възраст, ще могат да пътуват с еднократно закупена годишна карта за преференциално пътуване. Цената на картата е в размер на 5,00 лв., като срещу нея пътниците ще бъдат таксувани на цена от 0,50 лв.

Улеснена е и процедурата по издаване на карти за безплатно пътуване на деца до 7-годишна възраст. В срок до 31 декември 2018 година, родителите могат да подават заявления за карти за пътуване в детските градини и ясли на територията на общината, както и в стая №21 в сградата на общинска администрация.

Необходимите документи за издаването на картите са: акт за раждане /или копие/, както и  документ за самоличност на родителя /настойника/.

Картите за деца до седем годишна възраст са безплатни и ще са валидни една година, от датата на издаването им, тъй като е необходимо актуализиране на данните за местоживеене.

Ежегодно такива карти ще се издават съвместно с детски градини и ясли, в началото на всяка учебна година.