Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.10.2018
Александра Игнатова стана кмет на Община Враца за един ден

Александра Игнатова стана кмет на Община Враца за един ден

Ученичката от Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“- Враца Александра Игнатова стана кмет на града в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Събитието се организира от фондация „Джуниър Ачийвмънт“ (JA Bulgaria) и дава възможност на младежи да се запознаят с управлението на града отблизо, като станат част от общинската администрация за един ден.

         „Надявам се днешният ден да е ползотворен и интересен за вас. Участието в програмата ще ви даде възможност да вземете решение дали искате да се занимавате с обществена дейност във Враца. Не се притеснявайте да питате, защото това е начинът да се научите. Чака ви един много натоварен ден, който се надявам да е и много интересен за вас.“С тези думи кметът Калин Каменов посрещна шестимата нови ръководители в общината.

Петнадесетгодишната Александра сподели, че позицията на кмета като управител на населеното място е от съществено значение както за политическия живот, така и за живота на жителите на града и в този смисъл представлява интерес за нея.

В тазгодишното издание ръководни постове заеха още Ивет Ненкова като председател на Общински съвет-Враца (СУ „Козма Тричков“), Ванеса Генчева – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ (СУ „Козма Тричков“), Мариела Младенова – заместник-кмет по строителство (ПГТР), Александра Вутова – главен архитект (ППМГ „Акад. Иван Ценов“) и Виолета Томова – секретар на Община Враца (СУ „Козма Тричков“).