Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
08.10.2018
Калин Каменов откри най-голямото ИТ събитие в Северозападна България

Калин Каменов откри най-голямото ИТ събитие в Северозападна България

    За пета поредна година Враца е домакин на най-големия форум в сферата на технологиите в региона - Code Week. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов. „От първото издание на Code Week до днес, в него са участвали над 1800 човека. Близо 250 от тях преминаха 9-месечните курсове по програмиране. Същевременно всяка година форумът е подкрепен от водещи организации в ИТ сектора. Всички тези факти са доказателство, че когато Община и неправителствен сектор работят заедно, промяната е видима. Благодарение на събитие като това, ние доказваме, че нашият регион има потенциал и се развива. Уверен съм, че успехът  ще е възможен, само ако работим заедно!“ – каза кметът Каменов при откриването на форума.

 

    Над 170  са участниците в петото издание на Code Week, които ще имат възможността да се срещат с професионалисти, работещи в едни от най-големите софтуерни компании и стартъпи в страната, както и да се запознаят с работата им.
   Тази година, освен модули за начинаещи, ще има и работилници за напреднали, в които ще бъде представено програмирането с Kotlin, хибридни приложения и блокчейн. В новите панели на събитието е включено и програмирането за деца на С++ /4-7 клас/, управлението на софтуерни проекти и въздушна фотография с дрон.
   Code Week се провежда в рамките на Европейската седмица на програмирането и цели да запознае жителите на града и региона с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България - ИТ.  Събитието се организира от Враца Софтуер Общество, с подкрепата на местната администрация.