Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.10.2018
Калин Каменов: Трябва да работим заедно за развитието на Северозападния регион

Калин Каменов: Трябва да работим заедно за развитието на Северозападния регион

         „За да направим Северозападния регион по-привлекателно и устойчиво място за развитие, трябва да имаме повече подкрепа, но не отвън, а от самите нас. Трябва да работим заедно и да повярваме, че тук е възможно това да се случи“. С тези думи кметът Калин Каменов откри бизнес форума „Иновации и интелигентен растеж“ и поздрави организаторите от Областен информационен център-Враца за това, че работят в полза на бизнеса и осигуряват възможност за развитие чрез европейско финансиране.


        Приветствие към присъстващите отправиха областният управител Малина Николова и еврокомисарят Мария Габриел, която чрез видео обръщение поздрави участниците в престижния форум.

       Кметът Калин Каменов бе лектор в първия панел на дискусията. В своята презентация на тема „Как да създадем привлекателна дестинация за инвестиции“ той засегна основните предизвикателства пред бъдещите инвеститори във Враца и региона. „Важно е да познаваме нуждите на бизнеса и с общи усилия да му помагаме“, подчерта Каменов.

        На форума, който се провежда в два поредни дни, присъстваха още  изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции – Стамен Янев, заместник областният управител Лъчезар Попиванов, кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, представители на местни и държавни институции, на бизнеса и ученици.