Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
17.08.2018
Наградиха участниците в лятното училище по френски език

Наградиха участниците в лятното училище по френски език

Заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева и почетният консул на България в Марсилия Жан Мари Мартен връчиха сертификати и наградиха участниците в Лятно училище „Френският език – мост между две култури“. Инициативата се провежда за трета поредна година и цели популяризиране на изучаването на френски език. 

Специални благодарности към почетния консул Жан Мари Мартен и неговия екип поднесе заместник-кметът Петя Долапчиева. „Благодаря за това, че отново подкрепихте лятното училище. Езикът е мост между българската и френската култура и се надявам все повече млади хора да преминат по него“, заяви в приветствието си зам.-кметът на Община Враца. От своя страна почетният консул на България в Марсилия Жан Мари Мартен добави, че уроците на лятното училище са много успешни и изрази надежда, че децата ще продължат да развиват уменията си по френски език.

 

Тази година Лятното училище „Френският език – мост между две култури“ се проведе от 13 до 18 август и събра 26 ученика, разпределени в две възрастови групи – до 4 клас и до 10 клас. Последното занимание по френски на учениците се проведе в петък, а негов официален гост бе образователното аташе на Френския културен институт в България Валери Драк.