Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
17.08.2018
В село Бели Извор стартира тридневният фестивал „Бели нощи“

В село  Бели Извор стартира тридневният фестивал „Бели нощи“

За поредна година, във врачанското село Бели Извор беше открит фолклорният фестивал „Бели нощи“. По традиция, културната програма продължава 3 дни, като в нея организаторите са предвидили вечерни концерти.

Начало на седмото издание на фестивала даде кметът на Бели Извор Кирил Илиев, който приветства гостите и всички участници в мероприятието. Поздравителен адрес от името на кмета на Община Враца поднесе секретарят на администрацията Нина Дакева. „Поредното издание на фестивала „Бели нощи“ е доказателство, за това че той се превърна в традиция за селото“, заяви Нина Дакева и добави, че наред с популяризирането на фолклора, смисълът на фестивала е да събере роднини, приятели и близки. „Пожелавам Ви здраве и повече поводи за празници“, допълни още секретарят на Община Враца. След официалната част, празникът продължи с концерт на дуета Слади и Влади и соловия изпълнител Ясен Ангелиев.

Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат рок група „Four Play Gang” и Ралица Ангелова от „Тоника СВ“, които ще изнесат концерт тази вечер от 20.00 ч., пред сградата на кметството. В събота, отново от 20.00 часа, е предвиден концерт на самодейците при НЧ „Бъдеще-1926“ с. Бели Извор, в който участие ще вземат и читалищни колективи от селата Паволче, Лиляче, Три Кладенци, Нефела, кв. „Кулата“ и мъжкия фолклорен квартет при НЧ „Възраждане-1923“ – гр. Бойчиновци.