Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
05.06.2018
Община Враца уведомява за третиране на грах срещу вредители

    Община Враца уведомява собствениците на пчелни семейства на територията на общината, че ще се проведе третиране на грах срещу листна въшка с препарат за растителна защита. Акцията се осъществява във връзка с постъпило уведомително писмо от фирма „Дъбника Агро” ЕООД за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности. Мероприятията ще се извършват от 06. 06. 2018 г. до 08.06.2018 г., за времето от 20:00 ч. до 22:00 ч.
   Третирането на насажденията ще се извърши с препарат „Цитрин Макс“ , който е с карантинен срок 14 дни. Продуктът е включен в Списъка на разрешените за предлагане на пазара продукти за растителна защита, регистрирани торове и подобрители на почвата и/или Регистъра на ветеринарномедицински препарати, като е извършена селективност според вредителя на земеделска култура , съобразен с климатичните особености за периода, начинът на приложение, както и с оглед опазване на околната среда.
   Местностите, които ще се обработят са: „Серчовец” - на  06 юни и 07 юни и „Старата могила”- на 08 юни.
   Третирането за посочените дати ще се състои при подходящи метеорологични условия /без валежи/. Телефон на организатор на провеждане на третирането – тел. 0889 30 55 21.