начало » Новини
03.04.2018
Община Враца започна приема на номинации за престижни отличия

    В навечерието на Ботеви дни 2018, Община Враца започна приема на номинации за званието „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца“ за настоящата година.
    По традиция, с отличието „Почетен гражданин“ се удостояват лицата с особен принос в областта на хуманитарните дейности, обществено-политическия, стопанския, социалния, културния или спортния живот на града. Предложения в тази категория могат да правят граждани, общински съветници, институции, сдружения, кметът на Община Враца, както и председателят на Общинския съвет в града.
    Освен званието „Почетен гражданин“, по време на Ботевите чествания ще бъде присъдена и ежегодният приз „Наградата на Враца“ за 2018 година. Отличени в тази категория могат да бъдат творци, общественици, творчески състави и организации, които развиват дейност в сферата на изкуството, културата, образованието, здравеопазването, медиите, социалната сфера, както и в спорта.
    Предложенията за званието и наградата на Община Враца трябва да бъдат адресирани до Общинския съвет и подадени в Центъра за административно обслужване на граждани към местната администрация, в срок до 30 април 2018 година.
    Номинациите ще бъдат разгледани от комисия, с председател кметът Калин Каменов. В състава й присъстват още: общински съветници, служители в местната администрация, общественици и носители на наградите на Враца.
    Церемонията по връчване на двата приза ще се проведе на 1 юни - в Деня на Враца, по време на тържествената сесия на местния парламент.