Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.02.2018
Детска градина във Враца въведе интерактивно обучение

Детска градина във Враца въведе интерактивно обучение

„Динамична образователна среда в детската градина“ бе темата на провелата се дискусия и педагогическа визита в Детска градина „Единство Творчество Красота“ във Враца. Малките възпитаници представиха пред присъстващите, учители и директори на детски учебни заведения, развитието на дигитални умения, необходими за успешното преминаване към училищното образование, чрез използване  на образователен софтуер „ИТИ – ДГ ”.

Сред официалните гости на изнесеното интерактивно обучение бе кметът Калин Каменов, който поздрави директора на детската градина Елена Кирилова за иновативната идея и призова присъстващите да споделят добрата практика и при тях.

„Подобряването на инфраструктурата е изключително важна за детските градини, но подходът на учене и стимулиране на децата да бъдат активни е голяма отговорност за всеки един от нас.“ – каза Каменов и призова преподавателите да продължат да надграждат своите знания и умения. Той посочи, че Община Враца ще осигури обучение на педагози от града по новия метод на обучение на деца „Монтесори“, който вече се прилага в редица детски градини в страната.

„Подход, качество, обучение и развитие – това е ключът към успеха. Убеден съм, че ще получите подкрепата и на родителите, защото по този начин ще се осигури най-добрата грижа за децата. Инвестиция в качество, е инвестиция в бъдещето“ – добави още кметът Калин Каменов.

 

По време на форума децата демонстрираха работа с таблети,  овладяване на основни умения по програмиране, както и ориентиране в двумерното пространство.

Целта на педагогическата ситуация е стимулиране  на интелектуалното развитие на подрастващите чрез изграждане основите на логико-математическо мислене и сензорните способности.

На срещата бе дискутирана приложимостта на Информационни и Комуникационни Технологии за развитие на комплексни компетентности и дигитални умения и отношения, необходими за успешното преминаване на детето към училищно обучение.

Сред присъстващите на форума бяха още заместник-кметът Петя Долапчиева, началник Регионално управление на образованието Галина Евденова, експерти и преподаватели.