начало » Новини
06.12.2017
Калин Каменов: „Да си възпитаник на Средно училище „Васил Кънчов“ е отговорност

Калин Каменов: „Да си възпитаник на Средно училище „Васил Кънчов“ е отговорност

„Да си възпитаник на Средно училище „Васил Кънчов“ не е само ученическо ежедневие, а отговорност, защото това е едно от най-елитните учебни заведения не само в Северозападна България, но и в цялата страна. Неговата история показва, че оттук са тръгнали редица успешни врачани. От вас и вашите учители, зависи дали ще бъдете част от историята на това велико училище и дали ще бъдете готови да носите тежестта на титлата „Възпитаник на СУ Васил Кънчов“. Пожелавам ви от сърце, като човек, който може би е седял на Вашия чин, да бъдете здрави, упорити, ученолюбиви и инати в това да постигате, а не да се отказвате, да искате повече, а не да се задоволявате с това, което сте научили днес. Бъдете горди възпитаници на Средно училище „Васил Кънчов“! Честит празник!“. С тези думи кметът Калин Каменов приветства присъстващите на тържествения концерт по случай 80 – годишния юбилей на СУ „Васил Кънчов“, който се проведе в Драматично – кукления театър.

 

Празникът бе открит от директора на врачанското учебно заведение - Димитър Марков, който поздрави бившите и настоящите ученици и преподаватели. Програмата, продължи с историческа ретроспекция, която представи най-важните моменти от създаването на училището до днес и с художествено - музикална композиция, представена от възпитаниците.

По повод 80-тата годишнина на СУ „Васил Кънчов“, в тържественото честване, с уникален спектакъл, се включи Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.