Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
20.11.2017
В навечерието на Деня на християнското семейство родители и деца се състезаваха в турнира „Мама, татко и аз“

В навечерието на Деня на християнското семейство родители и деца се състезаваха в турнира „Мама, татко и аз“

Кметът на Община Враца Калин Каменов даде начало на турнира „Мама, татко и аз“, който се проведе в спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. „Уважаеми родители и деца, искам да ви поздравя с един от най-красивите български християнски празници – Денят на християнското семейство, в навечерието, на който се провежда състезанието „Мама, татко и аз“. Събитието събира за пореден път на едно място деца, родители и учители, стимулирайки ги да бъдат активни и да спортуват. Пожелавам на всички отбори успех и помнете, че независимо кой е първи и кой последен, победата е за всички вас – защото сте заедно!“, с тези думи кметът Каменов откри спортната проява.

            Състезанието „Мама, татко и аз“ се организира за шеста поредна година по повод Деня на християнското семейство, организирано от Община Враца и екипа на проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“.

            В надпреварата се включиха 36 отбора от всички детски градини във Враца, като всеки тим беше съставен от дете и родител. Отборите участваха в две различни състезания, от които беше излъчен само по един победител. В рамките на спортния форум бяха организирани и игри, предназначени за децата от публиката, а за родителите беше организирана томбола.

Всички участници бяха наградени от кмета Калин Каменов и зам.-кмета Петя Долапчиева с грамоти, лакомства и спортни принадлежности, а победителите от състезанието си тръгнаха с вкусни торти.