Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.10.2017
Кметът Калин Каменов присъства на масовото свето кръщение на деца във Враца

Кметът Калин Каменов присъства на масовото свето кръщение на деца във Враца

Кметът на Община Враца Калин Каменов бе официален гост на масовото свето кръщение на деца, което се проведе в митрополитски храм „Св. Николай Мирликийски” в града. Християнският ритуал във Враца е част от най-голямото кръщение на деца в България на „Движение за национална кауза – ДНК”. Събитието е и финалът на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България”. В този ден в 10 града в страната бяха кръстени общо 1000 деца. Едно от условието, за да се включат в масовото кръщение бе те да са заченати през 2016 г.

Преди официалния ритуал по кръщаването, на кмета Калин Каменов бе връчен Сертификат с признание към дейността и постигнатите резултати на общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания в подкрепа на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

Във Враца звездна кръстница беше журналистката Ива Дойчинова, която стана кръстник на 11 деца, като сред тях и една двойка близнаци. Общият брой на новите християнчета е 26, като те са от Враца, Монтана, Плевен, Бяла Слатина, Кнежа, Мездра и София.

 

Тайнството „свето кръщение“ извърши Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий в съслужие със свещеници и хор. След ритуала, той подари на всички новопокръстени деца специален подарък, който да им напомня за този важен ден в техния живот.

Инициативата „Движение за национална кауза – ДНК” е подкрепена от Българския патриарх Неофит. По решение на Светия Синод на Българската православна църква кръщението ще е безплатно за децата, безплатни ще са и кръщелните свидетелства.