Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
03.10.2017
Зам.-кметът Петя Долапчиева прие гости от 2 държави

Зам.-кметът Петя Долапчиева прие гости от 2 държави

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева посрещна гости от 2 държави, които са участници в проект: „Ние сме нашето бъдеще. Подготовка на учениците за живота им като възрастни граждани“. В делегацията бяха включени ученици и преподаватели от Полша и Холандия, които са в партньорски отношения със своите връстници от СУ „Васил Кънчов“ – Враца. В проекта участват общо 7 държави – България, Франция, Португалия, Гърция, Словения, Полша и Холандия.

„Поздравявам Ви с „Добре дошли“ в общинска администрация - Враца от името на кмета Калин Каменов. Впечатлена съм от целите и дейностите, които сте си поставили да изпълните в рамките на проекта. Пожелавам ви да откриете нови приятелства и да се забавлявате!“, каза в приветствието си към присъстващите Петя Долапчиева.

Директорът на врачанското училище Димитър Марков представи участниците в проекта, както и задачите, които са поставени за реализиране.

 

Проектът „Ние сме нашето бъдеще. Подготовка на учениците за живота им като възрастни граждани“ е насочен към обучението на учениците по информационни технологии, гражданско образование, кариерно ориентиране, здравословен начин на живот, както и публична реч. Основна цел на проекта е да подготви учениците за активното им участие в обществения живот.