Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.08.2017
С детски карнавал „Магаренце“ в село Челопек закриват Лятната академия „Ваканция на село“

С детски карнавал „Магаренце“ Народно читалище „Огнище - 1930“ в село Челопек ще отбележи закриването на Лятната академия за деца „Ваканция на село“. Празникът ще се проведе на 26 август, от 10:00 ч. и в него ще вземат участие деца - самодейци от читалищата в селата Косталево, Паволче и Търнава, както и от кварталите Кулата и Бистрец. Карнавалът носи името „Магаренце“, защото дългоухото животно е символ на врачанското балканско селце. Преди години в Челопек е имало цели стада с магарета.

Специално за детския празник транспортната комисия към Община Враца утвърди допълнителен маршрут на едно от атракционните влакчета, което ще извозва желаещите да посетят приказния карнавал в село Челопек. Цветната композиция ще тръгва в 09:00 ч. от площад „Христо Ботев“.

За гостите на празника са приготвени атрактивни игри и забавления, като сред тях е и разходка с каруца.

Лятната академия „Ваканция на село“ и карнавал „Магаренце“ са две изключително иновативни дейности за читалището в село Челопек. Идеята е да се оползотвори свободното ваканционно време на децата, чрез обогатяване на техните знания и умения.