Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.08.2017
Кметът Калин Каменов откри многофункционална обществена сграда в село Бели извор

Кметът Калин Каменов откри многофункционална обществена сграда в село Бели извор

Многофункционална обществена сграда беше официално открита в центъра на село Бели извор. Лентата на новия обществен комплекс бе прерязана от кмета на Община Враца Калин Каменов, кмета на населеното място Кирил Илиев и изпълнителния директор на „Холсим – България“ АД Тодор Костов. Новата сграда е изцяло изградена със средства на завода и вложената инвестиция надхвърля 500 000 лв. На официалната церемония присъстваха още общински съветници, директори на институции от Враца, кметове на населени места, служители на завода, жители на селото.

„За мен е голямо удоволствие да приема символичния ключ от г-н Костов за новата обществена сграда в село Бели извор. От името на цялата Община, и лично от свое име приемете моите благодарности за направената инвестиция. Надявам се създаденото да бъде пазено и да се надгражда с всяка година. Успешното реализиране на проекта е доказателство за това как една фирма може да променя мястото, където развива своята дейност. Пожелавам на всички, които ще използват сградата да създават и да работят активно за популяризиране на традициите и обичаите на село Бели извор.“ – каза кметът Калин Каменов при откриването на съоръжението.

Изпълнителният директор на „Холсим – България“ АД Тодор Костов“ връчи символичния ключ на новата сграда на кмета Каменов, като собственик, а той от своя страна го предаде на кмета на селото Кирил Илиев, който ще бъде стопанин. Тодор Костов предостави и сертификат за дарение, в което се посочва, че „Холсим - България“ АД дарява безвъзмездно на Община Враца комбинирана обществена сграда. От своя страна кметът Каменов връчи на директора на дружеството свидетелство за направено дарение.

Водосвет за здраве и сполука отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, в съслужие със свещеници.

            Обществената сграда е функционално разпределена в четири зони – администрация, културна дейност, обществено обслужване и битови дейности, като всяко от зоните е с отделен вход. Сред помещенията, включени в зоните са: кметски офис, заседателна зала, здравна служба, пощенски офис, кафе - клуб, котелно и склад за твърди горива. Най-просторното помещение в сградата е салонът за културни изяви и събирания с капацитет от над 100 места.

Строителството на комплексното съоръжение е извършено със средства на „Холсим - България“ АД, с цел подобряване на условията за развитие на обществен и културен живот в селото.