Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.07.2017
Спира се приемът на документи по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

Преустановява се приемът на заявления за интерес и финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до приключване на изпълнението на сключените договори за целево финансиране. Това съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/ в писмо до кметовете на общини, подписано от министър Николай Нанков.
В текста се посочва, че с одобрения финансов ресурс по програмата ще се финансират допустимите дейности за 2 022 сгради, които имат вече сключен договор за целево финансиране.
Тъй като към момента не е одобрен допълнителен ресурс по програмата, от министерството съобщават, че се преустановява приемът на заявления и документи на сдружения от общинските  администрации.
След приключване на всички дейности по обновяване на одобрените сгради ще бъде направен анализ на свободния финансов ресурс в границите на предвидените по програмата 2 млрд. лв. и при възможност приемът на документи ще бъде подновен, се посочва още в писмото.
Община Враца ще информира всички заинтересовани за по-нататъшното развитие на Програмата.