Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
07.04.2009
Кметът на Враца инж. Тотю Младенов посети Онкологичния диспансер и диспансера за белодробни заболявания във Враца

Заедно със заместник кмета по здравеопазване д-р Слави Георгиев бяха гости на тържеството на Междуобластния диспансер за онкологични заболявания със стационар във Враца. Управителят на общинското здравно заведение д-р Жулиета Цолова обяви, че акредитацията на лечебното заведение е приключила преди дни и оценката е отличен 6 за пет години. Съвместно с община Враца ще продължаваме да работим за утвърждаване на онкологичния диспансер като едно от най-модерните, добре оборудвани и с висококвалифициран персонал лечебно заведение, съобщи още д-р Жулиета Цолова.

Инж. Тотю Младенов и д-р Слави Георгиев посетиха и Диспансера пневмопфтизиатрични заболявания във Враца. Управителят на диспансера д-р Марияна Стоянова обсъди с представителите на община Враца идеята за изграждане на болница за долекуване и социален дом, в бившeто училище в село Згориград, което не функционира. Специалисти от Белодробния Диспансер могат да работят в бъдещата болницата. Средствата ще се отпуснат от община Враца и Диспансера. Ще се кандидатства и по една от програмите на Европейския съюз.

    

Инж. Тотю Младенов връчи букети и поздравителни адреси на управителите на лечебните заведения. Мисля, че и двете здравни заведения в последните години се утвърдиха като водещи в предлагането на висококачествени медицински услуги. В двете здравни заведения се лекуват пациенти от цялата страна, което още един пример за професионализма на лекарите в Онкологичния и Белодробния диспансер, заяви инж. Тотю Младенов.

 

Н. Божилова