Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.06.2017
Само един ден остава до крайния срок за гласуване в конкурса „Най-патриотичен клас“

На 29 юни, 17:00 ч. приключва гласуването в конкурса „Най-патриотичен клас“, който се провежда по повод 141-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Конкурсът се организира от Община Враца и се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов.

 В надпреварата участват три класа, които тази година завършват средното си образование, от три учебни заведения във Враца - СУ „Христо Ботев”, ППМГ „Акад. Иван Ценов” и СУ „Козма Тричков”.

Комисия, утвърдена със заповед на кмета, ще оцени внесените предложения от участниците и ще даде своята оценка. Комисията е в състав: председател - евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и членове – Петя Долапчиева - зам.-кмет, Таня Георгиева - председател на Постоянната комисия по образование в Общински съвет - Враца, Стела Димитрова – началник-отдел „Образование и култура“, Мая Антова – главен учител в СУ „Христо Ботев“, Любина Карамелска – старши учител в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Ели Николова – учител в СУ „Козма Тричков“.

За да се избегне субективният елемент в определянето на победителя има и on-line гласуване. Всеки може да се включи и да подкрепи една от представените патриотични инициативи на зрелостниците на следния линк https://www.facebook.com/events/502820513383409/permalink/503267223338738/, като те могат да бъдат разгледани тук: https://goo.gl/KXBKuo.

До момента над 3 800 са гласували в анкетата и са подкрепили своя фаворит.

Наградата, която ще получи класът - победител в конкурса „Най-патриотичен клас“ е екскурзия „По стъпките на Ботев”, която обхваща места, в които Ботев е живял, работил и развивал революционна дейност.