Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.06.2017
26 юни- Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици

От 1987 г. на този ден се напомня за една от целите на страните членуващи в ООН - да се създаде международно общество без наркотици. С отбелязването му  се привлича вниманието на хората върху сериозността на проблема.  Всеки трябва да бъде информиран, за да може да помисли с какво може да помогне на децата и подрастващите да се предпазят или да преодолеят този проблем.

По повод отбелязването на Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици на 26.06.2017 г. от 14.00 ч. в Конферентната зала на Търговско-промишлената палата във Враца ще се проведе Кръгла маса на тема: „Изход има”.  В дискусията ще вземат участие църковни служители, училищни психолози, здравни работници, младежки медиатори, членове на Обществени съвети към училищата и представители на други институции, имащи отношение към проблема.

         Срещата ще бъде открита от Калин Каменов – Кмет на Община Враца и от Врачански  Митрополит Григорий, след което ще бъде представена дейността на служители на църквата, които работят с наркозависими лица и с техните семейства.      

        Превантивно-информационен център ще презентира дейността си и конкретни резултати от работа с ученици.

         Срещата ще приключи с дебатиране по темата и планиране на бъдеща съвместна дейност.