Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.06.2017
Кметът Калин Каменов откри 17-тото издание на Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ

Кметът Калин Каменов откри 17-тото издание на Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ

„За мен е голямо удоволствие да ви приветствам с „Добри дошли“ на 30-годишния юбилей на фестивала и на 17-тото издание на  Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ. Искам да ви пожелая да се забавлявате, да създавате приятелства, да не ги забравяте и да дарявате любов на публиката. Театърът не просто създава удоволствие, той възпитава и учи на духовност, която никъде не може да бъде научена и овладяна. Това може да го разбере само този, който се е качвал на сцената. Пожелавам с вашата игра да съумеете да привлечете повече хора да се престрашат да се качат на сцената и да направят своя първи опит да бъдат театрали. Пожелавам на всички едно страхотно и невероятно изживяване!“. С тези думи кметът Калин Каменов откри 17-тото издание на Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ, което се проведе на сцената в парка в ж. к. „Дъбника” във Враца.

Организатори на културната проява са Община Враца, Младежки дом – Враца, Театрална група ТЕМП, гр. Враца и Българска асоциация на аматьорския театър /БААТ/, член на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA.

От 16 до 21 юни, когато се чества и 30-годишният юбилей на фестивала, на сцената на Младежки дом - Враца ще се изявят групи от 16 държави: Грузия, Индия, Израел, Иран, Италия, Косово, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Украйна, Хърватия, а България ще бъде представена от младежки театрални формации от градовете Бургас, Перник, Русе, София, Ямбол, както и от домакините от ТГ ТЕМП от гр. Враца. Официални наблюдатели на фестивала са представители на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA и на Българската асоциация на аматьорския театър БААТ.

 

Директорът на Младежки дом - Враца Георги Врабчев поздрави всички участници и символично им подари една българска роза.

Специален гост в програмата на официалното откриване  бе етно формацията БУЛГАРА. Групата използва дръм енд бейс, фънк и броукън бийтс, като по този начин подчертава  красота на българския фолклор, преплитайки джънгъл, рок и джаз с фолклорни инструменти. Програмата бе допълнена и с представянето на уникални 3D лазерно и пиротехническо шоу.

Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ се провежда под патронажа на кмета на Община Враца Калин Каменов.