Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
14.06.2017
Полицейски екипи ще подпомагат трафика на възлови кръстовища във Враца

Полицейски екипи ще подпомагат трафика на възлови кръстовища във Враца

Община Враца, съвместно с Областна дирекция на МВР - Враца /ОД на МВР/, сектор „Пътна полиция“ и Районно управление предприеха действия по управление на трафика в града във връзка със стартиралите усилени строително-ремонтни дейности на пътни участъци. По този повод екипи на полицията ще подпомагат движението при образуването на пътни тапи на възлови кръстовища в град Враца. Това обясниха на проведена пресконференция инж. Крум Горанов – ръководител звено „Воден цикъл“ към Община Враца, инж. Стефан Стефанов – гл. експерт „Транспортна и общинска инфраструктура“ и Янко Харалампиев – старши инспектор в „Пътен контрол“ при КАТ – Враца.

„Ремонтните дейности се извършват по основните улици в град Враца - бул. „Васил Кънчов“ и ул. „Христо Ботев“, което наложи, пътният трафик от и за ж.к. „Дъбника“ да бъде насочен по бул. „Мито Орозов“. Това от своя страна доведе до образуването на пътни тапи по време на интензивния поток на автомобили. Най-неврологичните места са: кръстовището на ул. „Стоян Заимов“ и бул. „Мито Орозов“, което към момента се регулира с работещ режим „светофар“, другият участък е кръстовището на бул. „Мито Орозов“ и ул. „Оборище“, обясни Янко Харалампиев.

Поради ремонтни действия са блокирани още пътен възел между ул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Кънчов“, по известен като надлеза и другото място е кръстовище с кръгово движение между бул. „Васил Кънчов“ и ул. „Мито Орозов“, до бензиностанция Лукойл.

Към момента Община Враца заедно с ОД на МВР-Враца са предприели действия по управление на трафика. Движението по кръстовищата се осъществява със светофар и пътни знаци, като екипи на полицията също са разположени в тези райони и при необходимост ще се намесят да регулират пътния поток.

Старши инспектор Янко Харалампев обясни, че ако се премине изцяло на ръчен режим на управление и се облекчи движението по бул. „Мито Орозов“, респективно ще се образува задръстване в центъра на града, а по-опасно е, че по този начин ще се блокира и градският транспорт.

Инж. Стефан Стефанов допълни, че пиковите часове, в които се образуват пътни тапи на посочените кръстовища са от 12:00 ч. до 12:50 ч. и от 17:00 ч. до 17:50 ч., като след това се наблюдава освобождаване на пътните артерии и на трафика.

Ръководителят на звено „Воден цикъл“ към Община Враца инж. Крум Горанов поясни, че на ул. „Христо Ботев“ е създадена временна организация на движението и където са завършени ремонтните дейности по участъка е освободен маршрутът за преминаване на моторни - превозни средства. Той прикани гражданите да съдействат по време на работния процес  и да не паркират автомобили на улицата, тъй като възпрепятстват извършването на строително-ремонтните дейности.