Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
08.06.2017
Екипи на Община Враца извършват дейности по отстраняване на щетите, причинени от проливните дъждове

След проливните дъждове и гръмотевични бури, в периода от 04 до 06 юни на територията на община Враца, експерти от общинска администрация провериха състоянието на уличното осветление, светофарните уредби и дъждоприемните шахти в града.

 Автоматичното управление на уличното осветление се осъществява посредством 135 броя касети ниско напрежение (КНН). Вследствие на бурята и последвалия токов удар в подстанция „Враца 2” са изключили 50 броя КНН. Към днешна дата са включени 44 бр. от изключените касети, които обслужват 84 от улиците в града. Оставащите 6 бр. касети ще бъдат включени в рамките на работния ден.

На 07 юни, автоматичният предпазител на светофарната уредба на кръстовището на бул. „Демокрация” и ул. „Екзарх Йосиф” е изключил. Проблемът е отстранен в рамките на работния ден. Светофарната уредба на кръстовището на бул. „Васил Кънчов” и ул. „Екзарх Йосиф” е превключена на режим „мигащо жълто” по искане на фирмата, изпълнител на ремонтните работи по бул. „Васил Кънчов” за срок до 30.06.2017 г.

На 04 юни, след сигнали от Дежурен по Община, експерти от община Враца извършиха обход на голяма част от улиците в града и бяха предприети мерки за почистване на запушените дъждоприемни шахти. Със съдействието на „БКС-Враца” ЕООД е извършено почистване на запушени решетки пред блок 125 в ж.к. „Дъбника”, а съвместно с Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Враца е отводнено пространството между блок 43 в ж.к. „Дъбника” и шивашкото предприятие RBO.

Към настоящия момент лица, лишени от свобода съдействат за почистване на отводнителния канал в село Згориград и на частните имоти, пострадали от проливния дъжд на 06 юни.