Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.05.2017
Зам.-кметът Петя Долапчиева поздрави участниците в 55-ти Национален рецитал-конкурс за Ботева и възрожденска поезия и проза

    Зам.-кметът по хуманитарни дейности Петя Долапчиева поздрави участниците в 55-то издание на Националния рецитал-конкурс за Ботева и възрожденска поезия и проза, който се проведе в Младежки дом.
    „За мен е удоволствие, от името на кмета на Община Враца, да ви поздравя за участието ви в Националния рецитал-конкурс, посветен на Ботевата поезия и проза. Ден след официалното откриване на Ботеви дни 2017 година, културната програма продължава с много събития и прояви. Всички вие, в тази препълнена зала, бъдете горди от това, че носите Ботевския дух и популяризирате неговото слово.“ – каза Петя Долапчиева по време на форума.

 

    Тази година над 70 любители на Ботева поезия взеха участие в конкурса. Жури, с председател, актьорът в Драматично-куклен театър – Враца Емил Пеняшки и членове – Борислав Борисов и Юли Пухалски, оцениха най-добрите изпълнители.
     І. Индивидуални изпълнители до 14 години
        Първа награда: Не се присъжда
        Втора награда: Снежина Иванова Вълканова /гр.Варна/
        Втора награда: Генчо Драгомиров Драголов /гр.Мездра/
        Трета награда: Румен Мариянов Гатев /гр.Севлиево/
        Трета награда: София Боянова Керемидчиева /гр.Варна/   
     ІІ. Индивидуални изпълнители над 14 години
        Първа награда: Константина Миткова Георгиева /гр.Варна/
        Втора награда: Не се присъжда
        Трета награда: Елина Георгиева Георгиева /гр.Видин/
        Трета награда: Даря Александровна Ципкина /гр.София/
    На основание правото си по статут журито увеличи броя на наградите в раздел втори -  Индивидуални изпълнители над 14 години и присъди:
    Две поощрителни награди на Ивайло Стефанов Василев от Варна и Тедислава Веселинова Янкова от с. Галиче, както и награда за най - дългогодишен участник на Ирина Маринова Петрова от с. Михайлово.
     ІII. Групови изпълнения:
        Първа награда: Не се присъжда
        Втора награда: ДЮТ   „Златното ключе“ – гр. Варна
        Трета награда: КТ  „Палечко“ – гр. Варна
        Трета награда: ДТГ  „Жар“ – гр. Видин
    Извън основния статут се присъжда и награда на Младежки дом – Враца, като отличена бе Божидара Любомирова Георгиева – с. Горно Церовене.
    След като бе възобновен в програмата на Ботеви дни 2016, тази година отново се проведе рецитал на Ботева и възрожденска поезия, изпълнена на есперанто.