Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
29.05.2017
Над 100 деца от детски градини се включват в похода „Козлодуй-Околчица“

   Над 100 възпитаници на детски градини от Враца ще се включат в Националния поход „Козлодуй - Околчица“. Новата патриотична инициатива „Със стихове и песни по Ботевата алея“ ще се проведе на 1 юни, от 09:00 ч., в местността „Мостчето“ – след село Косталево.
   В Деня на Враца, походниците, предвождани от актьора и учител Филип Филипов, превъплатен в образа на Христо Ботев, ще изпълняват 10-те най-въздействащи стихове на поета-революционер, отпечатани на винил, наподобяващ пергамент.
   В родолюбивото начинание „Със стихове и песни по Ботевата алея“ ще се присъединят над 100 възпитаници от детските градини „Слънце“, „Славейче“, „Знаме на мира“, „Вълшебница“, както и малчуганите от групата в детското заведение в село Косталево. Децата ще рецитират откъси от баладата „Хаджи Димитър“, а след това ще преминат 5 км. по стъпките на Ботев и неговите четници, до разклона за село Паволче. Целта на инициативата е да възпитава в младите хора патриотизъм и гордост от историческото минало на нашата страна.
   Дърво, намиращо се в местността „Мостчето“, изваяно от врачанския скулптор Милен Василев и пресъздаващо орел в полет, ще посреща походниците в този участък на прехода. Това е втората подобна скулптура, която оживява от ръцете на талантливия творец.