Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.05.2017
Кметът Калин Каменов откри Мемориал на историческата памет в СУ „Христо Ботев“

Кметът Калин Каменов откри Мемориал на историческата памет в СУ „Христо Ботев“

            Кметът Калин Каменов откри „Мемориал на историческата памет“ в СУ „Христо Ботев“. На монумента са изписани имената на всички директори, ръководели гимназията от 1907 г. до днес и допринесли за развитието на институцията.

„За мен е голямо удоволствие, заедно с Вас, да открия този мемориал, на който са увековечени всички директори, допринесли за развитието и утвърждаването на едно от най-добрите училища в страната. Пътят през годините не е бил лесен, но резултатите са видими за всички присъстващи. Смятам, че с „Мемориал на историческата памет“ е пример за учениците на СУ „Христо Ботев“ за това, как човек трябва да е активен, да отстоява своите позиции и да се бори за промяната. Пожелавам на всички учители и ученици да продължават да работят популяризирането на училище „Христо Ботев“. Честит празник!“, каза кметът Каменов в приветствието си добави, че днешното събитие е и неофициалното начало на честванията, свързани със 141-та годишнина от Ботевия подвиг.

 

Тържествената церемония продължи с водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие със свещеници и църковен хор. По повод 11 май, когато почитаме паметта на Светите братя Кирил и Методий, присъстващите засвидетелстваха уважение пред барелефа на книжовниците, който се намира в сградата на училището.

На откриването присъстваха председателят на Общински съвет – Враца Румен Антов, директорът на Регионално управление на образованието – Галина Евденова, общински съветници, директори на учебни заведения и детски градини в града.