начало » Новини
10.05.2017
Почистиха се улиците и отводнителните канали в село Лиляче

Почистиха се улиците и отводнителните канали в село Лиляче

Продължава почистването и измиването на засегнатите улици от наводнението, на 5 срещу 6 май, в село Лиляче. Дейностите се извършват с багер и водоноски на „БКС“. Със съдействието на лица лишени от свобода от Врачанския затвор се извършва почистване от наноси на отводнителните канали в населеното място. Специализирана машина, с която бе отпушен основен отводнителен канал предостави „Водоснабдаване и канализация - Враца" ООД.

Комисия от Община Враца, в която участие взе и зам.-кметът по строителство, инфраструктура и обществени поръчки Мария Попова, извърши оценка на щетите на пострадалите къщи, като след това ще бъдат предприети действия за подпомагане на хората. Експерти от общинска администрация се включиха и в почистването на имоти, засегнати от наводнението, на нуждаещи се хора. 

За оказаното съдействие и участие в предприетите действия, по време на наводнението в село Лиляче, Община Враца изказва благодарност към Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението /РСПБЗН/, „Водоснабдаване и канализация - Враца" ООД, както и на Врачанския затвор. Работата по почистването на засегнатите улици в село Лиляче ще продължи и през следващата седмица, като на място има всекидневно експерти от Община Враца. Предвиждат се и действия по дезинфекциране на наводнените участъци в селото.