Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
24.02.2017
Ученици изработват кукла - мартеница за благотворителен базар

Работилница за изработване на традиционни мартеници отваря врати на 25.02.2017 г. /събота/, от 13:30 ч., в сградата на училище „Възнесение“ към Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански“ във Враца. В измайсторяването на червено-белите пролетни символи ще се включат учениците от НУ „Св. Софроний Врачански“, с ръководител Силвия Равнополска.

Изработените мартеници ще участват в благотворителна изложба-базар, за изработване на кукла - мартеница, която ще се проведе на 28.02.2017 г. /вторник/, от 09:00 ч. до 17:30 ч. отново в сградата на училище „Възнесение“. В базара ще бъдат изложени и направените от други ученици от Враца мартеници, които също са проявили желание да се включат в базара. Всички участници ще получат грамоти, а събраните средства от продажбата на българския символ на пролетта ще се дарят за благотворителната инициатива „Да подкрепим родилно отделение - Враца“.

Проявата се организира съвместно от Община Враца и Етнографско-възрожденския комплекс към Регионален исторически музей – Враца.