Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.02.2017
Кметът Калин Каменов участва в регионален форум на НАСО

Кметът Калин Каменов участва в регионален форум на НАСО

Кметът Калин Каменов участва в регионална работна среща, организирана от Националния алианс за социална отговорност /НАСО/ и Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/. Домакин на форума беше Община Враца, като в него взеха участие още зам.-кметът Петя Долапчиева, регионалният представител на НАСО Галя Цветанова, както и представители на доставчици на социални услуги от областите Враца, Монтана и Видин, . На срещата експертите от ДАЗД - Андриян Георгиев и Христинка Каменова, разясниха основните цели, задачи и приоритети на Националната програма за закрила на детето за 2017 г. и бе обсъдена нейната реализация според местните специфични особености.

 

„Темата изисква сериозни разговори и ангажименти, свързани със закрилата и правата на децата, както и планиране на това, което правим като институции. Проблемите трябва да бъдат проучвани и проследявани. Не трябва институциите да си прехвърлят един на друг даден случай, защото това не е решение на проблема. Мерките, които трябва да се вземат, е те да бъдат подкрепят между институциите и да се работят заедно“ – каза в изказването си Калин Каменов и допълни, че съвсем скоро в Община Враца ще могат да се предоставят всички социални услуги.

Освен във Враца, Националната програма за закрила на детето за 2017 г. ще бъде обсъдена и на регионални форуми в Русе, Стара Загора, Варна, Пловдив, Бургас и Плевен.